Biografie

Alyssa Gonzalez werd geboren in Rotterdam en is op haar elfde aangenomen op de Theaterhavo/vwo in Rotterdam waar zij haar VWO heeft afgerond. In 2012 speelde zij bij het Ro Theater in de voorstelling ‘Allemaal Afrikanen’ onder de regie van Yahya Gaier. Na een tussenjaar op de Paul van Vliet Academie, een parttime-opleiding voor Cabaret en Kleinkunst, is zij aangenomen op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, opleiding Drama, Kleinkunst (voorheen Studio Herman Teirlinck), waar zij in 2019 is afgestudeerd.

Biografie

Alyssa Gonzalez werd geboren in Rotterdam en is na de basisschool aangenomen op de Theaterhavo/vwo in Rotterdam waar zij haar VWO heeft afgerond. In 2012 speelde zij bij het Ro Theater in de voorstelling ‘Allemaal Afrikanen’ onder de regie van Yahya Gaier. Na een tussenjaar op de Paul van Vliet Academie, een parttime-opleiding voor Cabaret en Kleinkunst, is zij aangenomen op het Koninklijk Conservatorium Antwerpen, opleiding Drama, Kleinkunst (voorheen Studio Herman Teirlinck). Tijdens deze opleiding heeft zij onder andere een tweetal solo’s gemaakt die zij geregeld buiten school speelt op verscheidene theaterfestivals in Nederland.

Tijdens deze opleiding heeft zij onder andere een viertal solo’s gemaakt die zij geregeld buiten school speelt op verschillende theaterfestivals in Nederland. Haar eerste theatersolo Withlov heeft op diverse plaatsen in Nederland gestaan en werd lovend ontvangen. Met Withlov stond zij onder meer op Theaterfestival de Parade in Amsterdam, Theaterfestival Boulevard in Den Bosch en Parksessies in Haarlem. In Breda werd Withlov genomineerd voor ‘Meest veelbelovende voorstelling van Festival 39 Graden 2016’

Haar tweede solo Neejoh en derde solo Greet hebben daarna een zelfde parcours afgelegd.

Naast haar opleiding treedt zij ook af en toe op als stand-up comedian in verschillende comedy cafés in Nederland en België en in oktober 2016 stond zij een aantal keer in het voorprogramma van Wim Helsen tijdens de try-outtour van zijn voorstelling ‘Er wordt naar u geluisterd’.

Ook heeft Alyssa in een aantal series en kortfilms gespeeld, waaronder de Vlaamse serie Geub en de BBC-serie Baptiste.

Met haar laatste solovoorstelling LebensFreud staat zij op het Leids Cabaret Festival 2020.